Zgodba pravzaprav precej spominja na priljubljen strip o človeku-pajku Petru Parkerju, ki ga je ugriznil radioaktivni pajek in nato postal eden najbolj priljubljenih likov ameriške mladinske kulture. Vprašanje je, če bodo ugotovitve raziskovalcev v primeru nenavadnih mrež v ameriškem odlagališču jedrskih odpadkov deležne tolikšne naklonjenosti.

Bela snov, ki spominja na trakove, še nikdar ni bila videna, našli pa so jo med tisočimi iztrošenimi jedrskimi odpadki, ki so bili potopljeni v globokih bazenih. Vzorec skrivnostne snovi so pod drobnogled vzeli strokovnjaki Narodnega laboratorija Savannah River.

V poročilu ameriškega krovnega odbora za nadzor nad jedrsko energijo so zapisali: "Vprašanje rasti, ki spominja na pajkovo mrežo, še ni dorečeno, lahko pa bi bila biološke narave.“

Poročilo pravi, da je bil vzet vzorec premajhen, da bi iz njega lahko prišli do trdnih zaključkov in da je potrebno nadaljnjo preučevanje.

Strokovnjaki pravijo, da bi bile živali v bazenih, ki so namenjeni zaščiti delavcev v odlagališču, izpostavljene jedrskemu gorivu. Mnoge zato skrbi, da bi pri mrežah lahko šlo za novo vrsto pajkov, ki so mutirali zaradi izpostavljenosti jedrskemu onesnaženju.