"Sliko je prodala družina slovaškega slikarja, ki je najbrž še osebno srečal Hitlerja v času, ko je ta na Dunaju hotel postati slikar," je dejal Jaroslav Krajnak, lastnik galerije Darte, ki je dražbo organizirala. Družina je želela ostati anonimna. Lani so v Darteju za 10.200 evrov prodali neko drugo Hitlerjevo sliko, ki jo je tudi prodala omenjena družina.

Hitlerju je sicer dvakrat, leta 1907 in leta 1908, spodletelo pri poskusu vpisa na dunajsko likovno akademijo. Vsekakor je pred prvo svetovno vojno veliko slikal, naredil naj bi okoli 2000 akvarelov. Njegove slike naj ne bi bile nekaj izjemnega, vsekakor pa je imel tehnično znanje. Ker se je predstavljal za akademskega slikarja, je imel leta 1912 opraviti s policijo.

Sicer so bila leta pred prvo svetovno vojno za Hitlerja težka. Kot sam piše v Mein Kampfu (Moj boj), se je težko preživljal, velikokrat pa je bil raje lačen, kot da si ne bi ogledal Wagnerjeve opere ali kupil knjige. V teh dunajskih letih se je morda tudi zaradi lastne revščine navzel antisemitizma, ki ga je zagovarjal tudi takrat umrli dunajski župan Karl Lueger (1844-1910) in ki so ga v tistem času širili prek časopisov, brošur in karikatur. Zanimivo je, da so mu takrat večino njegovih slik prodajali judovski trgovci s slikami. Sicer pa je bilo v dunajskih letih Hitlerjevo sovraštvo uperjeno predvsem proti socialnim demokratom, Čehom in večetnični habsburški monarhiji, najbrž pa mu tudi Slovenci niso bili ljubi. Čehi, ki so jih podpirali Slovenci, so se od konca 19. stoletja s svojimi Nemci borili za enakopravnost češkega jezika v svojih deželah, zaradi česar je bila dokaj demokratična avstrijska polovica Avstro-Ogrske dolgo brez učinkovite vlade.

Leta 1913 je Hitler dobil očetovo dediščino in se preselil v München, kjer je živel, ko se je začela prva svetovna vojna. Postal je prostovoljec v nemški vojski in predvsem nemška kapitulacija jeseni 1918 in versajski mir leta 1919, ki sta se desno usmerjenim Nemcem zdela posledica namišljenega "noža v hrbet" izdajalskih levičarjev in Judov, sta iz Hitlerja naredila politika.