Oče Massimo Donghi je namreč svojim faranom dejal, da gre na duhovni oddih, čeprav je šel na luksuzno križarjenje s Costa Concordio. Svojim ovčicam je, preden se je odpravil na pot, dejal, da ga teden dni ne bo zaradi globokega razmišljanja in molitve, namesto utrjevanja vezi z Bogom pa se je odločil za križarjenje po Sredozemskem morju.

Morda bi se mu še celo uspelo izmazati z lažjo, če ne bi njegov nečak, s katerim sta skupaj uživala v ponudbi luksuzne ladje, po trku s čerjo na spletnem družbenem omrežju facebook objavil novico, da so vsi – tako njegov stric duhovnik, njegova mama in on - živi in zdravi ter da so se uspeli vkrcati na rešilne čolne, poroča britanski Telegraph.

Donghi bo moral sedaj svojim župljanom pojasniti, zakaj je lagal. Glede na to, da bi moral teden dni preživeti v osami, družbo pa bi mu delala samo Bog in molitev, pristal pa je na križarki z jacuzziji, bazeni, prestižnimi restavracijami, casinoji in diskotekami, si bo moral izmisliti res dobro zgodbo.

"Kaj želite, da vam rečem?“ je novinarjem italijanske revije Panorama postavil hipotetično vprašanje. "Ničesar nimam za reči. Sem dobro, čeprav še vedno v šoku. S svojimi farani se bom pogovoril v cerkvi. Obsojanje ostalih me ne zanima,“ je zaključil.