Prodaja alkoholnih pijač na tekmah v Braziliji ni dovoljena, kar od leta 2003 prepoveduje tudi zakon. S prepovedjo prodaje alkoholnih pijač na tekmah so namreč želeli omejiti izbruhe nasilnih navijačev. Minister za zdravje pa je pozval, da mora tako tudi ostati in da svetovno nogometno prvenstvo, ki ga bo Brazilija gostila leta 2014, ne sme biti nobena izjema.

To pa gre zelo v nos organizatorjem in Fifi, ki vztrajajo, da "pivo mora biti“, poroča BBC. Proizvajalci piva so namreč eden izmed največjih sponzorjev velikih nogometnih tekem. "Alkoholne pijače so del prvenstva in zato jih bomo imeli. Oprostite, če zvenim arogantno, a o tem se ne bomo pogajali,“ je izjavil Jerome Valcke, Fifin generalni sekretar.

Prodaja alkoholnih pijač pa ni edina stvar, ki Fifi v Braziliji povzroča sive lase. Z Brazilijo morajo skleniti ustrezen dogovor glede cene študentskih kart in ostalih kart s popustom, probleme pa naj bi jim povzročala tudi infrastruktura, ki naj ne bi bila primerna za izvedbo prvenstva.