Brian Lessard, znanstvenik avstralske Znanstvene in industrijske raziskovalne organizacije Commonwealtha, je dobil nalogo uradno poimenovati muho – ta zdaj nosi latinsko ime Scaptia (Plinthina) beyonceae.

Vendar pa Beyonce ni prva slavna osebnost, po kateri so poimenovali kakšno živalsko vrsto. Ta čast je sicer doletela že mnoge znanstvenike, ki so pripomogli k odkritju vrste, pa tudi Harrisona Forda, Matta Groeninga (ustvarjalca slavnih Simpsonovih), Micka Jaggerja in nekatere druge.

Redko vrsto obada so odkrili leta 1981 (istega leta se je rodila Beyonce), skupaj z dvema drugima prej neznanima primerkoma na severovzhodu pokrajine Atherton Tablelands v Queenslandu.

Pevka Beyonce je bila pred leti članica skupine Destiny's Child, ki je leta 2001 posnela uspešnico Bootylicius. Muha pa je svoje ime dobila zaradi svoje velike zlate zadnjice. "Edinstvene zlate dlačice na spodnjem delu trupa so pripomogle k temu, da sem muho poimenoval po pevki Beyonce, tako pa sem tudi dobil priložnost, da pokažem zabavno stran taksonomije – poimenovanje vrst," je Lessard povedal v izjavi.

Foto: Daylife