Za Kim Jong Una je svetovna javnost izvedela šele pred dobrim letom dni. Identiteta najmlajšega sina Kim Jong Ila je bila namreč skrbno čuvana. Nekaj zanimivih lastnosti o njem pa so te dni izdali njegovi nekdanji sošolci iz Mednarodne šole v Bernu, kjer se je Un, pod vzdevkom Pak Un, šolal.

Novi voditelj severne Koreje se je v Švici naučil tekoče govoriti angleško, francosko in nemško, tam pa je vzljubil tudi košarko, ki je postala njegova velika strast. Navdušen je menda predvsem nad ligo NBA in tamkajšnjimi igralci, med najljubšimi pa so mu menda Michael Jordan, Kobe Bryant ter košarkar naših južnih sosedov Toni Kukoč.

A njegova ljubezen do zahoda se tu ni končala, poleg tega, da je imel v svoji sobi malo morje predmetov z emblemom lige NBA, je zelo rad nosil tudi športna obuvala Nike. Še več, v svoji posesti naj bi imel celo kolekcijo čevljev priljubljene ameriške znamke.

Kot trdijo njegovi nekdanji kolegi, Una v tem času ni prav nič zanimala politika njegovega očeta, ki je bila nastrojena proti zahodu, še posebej ZDA.