Naprava, ki so jo poimenovali po strahopetnem, a obenem neustrašnem junaku risane serije, je pravzaprav iRobot PackBot. Gre za samohodne robote, ki tehtajo okoli 30 kilogramov in se uporabljajo za izvidništvo, nadzor in pa deaktivacijo bomb. Opremljeni so s štirimi kamerami, umetno roko z ''dlanjo'' in pa nekakšnimi vzmetmi, s pomočjo katerih lahko premagujejo ovire, kot so stopnice.

Med vojno v Iraku in Afganistnau so jih pogosto uporabljali za odstranitev bomb. Scooby Doo je med svojim delovanjem odstranil 17 improviziranih bomb, eno avto-bombo in pa še eno neaktivirano eksplozivno telo. Za vsako uspešno misijo so vojaki na robota narisali črtico, kot oznako za eno zmago.

Scooby Doo. (foto: Daily Mail)

Na žalost pa robot ni preživel zadnje naloge in je bil popolnoma uničen, ko je improvizirano bombo razneslo. Ko je tehnik vojakom sporočil, da Scoobyja ne more pokrpati, so bili ti obupani. Kot poroča tehnološki portal, so ameriške vojaške bombne enote znane po tem, da svojim robotom dodelijo osebnost in jim ob uspešno zaključenih nalogah celo podeljujejo čine in priznanja. Za uničene naprave organizirajo tudi pogrebe.

Ostanki Scooby Dooja so trenutno na voljo za ogled v muzeju v Bradfordu, poleg njemu posvečene plakete.