Ko je pred dvema letoma zdravje starke, ki ni imela otrok, pričelo pešati, je ta začela iskati način, da bo Tommaso deležen dobre oskrbe tudi po njeni smrti. Novembra 2009 je napisala oporoko, v kateri je vse svoje premoženje, 13 milijonov dolarjev (slabih 10 milijonov evrov) zapustila mačkonu, ki ga je rešila z ulice.

Ker pri pregledovanju skupin in organizacij za zaščito živali ni mogla najti zadovoljive rešitve, ki bi zagotovila varnost in ljubezen njenemu Tommasu, je Assuntova na koncu zapustila vse svoje premoženje Tommasu, to pa prek svoje medicinske sestre Stefanie, ki je skrbela zanjo vse do njene smrti. Priimek medicinske sestre ni bil razkrit, je pa ena od pokojničinih odvetnic, Anna Orecchioni, povedala, da je postala Assuntova izjemno navezana nanjo. "Prepričani smo, da je Stefania prva oseba, ki bo izvršila želje stare gospe. Živali obožuje, kot je oboževala žensko, za katero je skrbela vse do njenega konca."

Stefania je za Daily Telegraph povedala, da ni imela pojma, da je bila ženska, za katero je skrbela, tako neverjetno bogata. "Starka je trpela zaradi osamljenosti," je dejala Stefania. "Za tisto mačko je skrbela bolj, kot bi za sina. Obljubila sem ji, da bom skrbela za mačko, ko je ne bo več med nami. Hotela se je prepričati, da bo Tommaso ljubljen. Toda nikoli si nisem predstavljala, da je imela takšno bogastvo. Bila je zelo diskretna in tiha. Nisem vedela veliko o njenem zasebnem življenju. Govorila mi je le, da je zelo osamljena."

Veliko bogastvo Tommasa zdaj postavlja na tretje mesto najbogatejših hišnih ljubljenčkov. Drugo mesto zaseda šimpanz Kalu, ki mu je lastnik zapustil 80 milijonov dolarjev (60 milijonov evrov), prvi pa je nemški ovčar Gunther IV. z neverjetnimi 372 milijoni dolarjev (280 milijonov evrov), ki jih je podedoval po svojem očetu, Guntherju III., ljubljenemu spremljevalcu ekscentrične nemške vojvodinje.

Odmeven je bil tudi primer Leone Helmsley. Ta je svojemu malemu psičku z imenom Trouble (težava, op.a.) zapustila 12 milijonov dolarjev (9 milijonov evrov), po pritožbi njenih potomcev pa je psiček dobil "le" 2 milijona (1,5 milijonov evrov).