Kampanja se je vrtela okoli ključne besede #DurexJoke. V okviru kampanje so prek uradnega računa @DurexSA objavljali šale o seksu in druge tviteraše spodbujali, da se jim pridružijo. A meje niso dobro postavili in zelo kmalu zašli na področje, ki ni bilo sprejemljivo za vse, poroča Business Insider.

Ena izmed šal, ki naj bi bila sporna, je bila: "Zakaj je Bog moškim dal penis? Da imeli vsaj nekaj, s čimer bi ženskam lahko zaprli usta."

Šala, ne glede na to kako smešna, je v Južnoafriški republiki naletela na neodobravanje. To je namreč država, v kateri vsak četrti moški priznava, da je najmanj enkrat posilil žensko. In šala se je pojavila samo dan pred kampanjo proti zlorabljanju žensk in otrok.

Oglasile so se prizadete ženske in zagovornice pravic žensk ter Durex zasule s pritožbami ter pozvale k bojkotu njegovih proizvodov. Da bi negodovanje preprečili, bi se Durex moral samo opravičiti, a družba je slednje zavrnila in ljudi pozvala, naj poiščejo smisel za humor, ter še naprej objavljal podobne tvite.

Pod pritiski je družba popustila šele pred kratkim, zbrisala sporne šale in krivdo prevalila na lokalnega tiskovnega zastopnika. Prepozno?