Lastnik kmetije Zlatko Salaj je lani postavil 1,1 milijona lučk, letos pa jih namerava postaviti 100.000 več. "Ta igra me vedno pritegne. Vsako leto zamenjam staro opremo in potem nakupim vedno kaj novega. Lani sem plačal več kot 70.000 kun (9300 evrov) za elektriko," je dejal Salaj na hrvaški televiziji HTV.

Ko bo vse nared za praznike, bo na kmetiji 200 kilometrov električnih kablov, okrašena bodo vsa poslopja in vsak izmed 800 grmov ali dreves, ki jih imajo na štirih hektarjih posesti. Priprave so sicer začeli že pred mesecem dni, lučke pa naj bi zasijale že ob Miklavžu 6. decembra.

Kot je še pojasnil Salaj, se je vse začelo pred desetimi leti, ko so kmetijo okrasili s 70.000 lučkami. Na ta način je uresničil svoje otroške želje, ker izhaja iz revne družine, v kateri niso imeli denarja za božična darila.

"Revno otroštvo je tako ustvarilo bogato turistično atrakcijo. Lansko božično pravljico Salajevih si je ogledalo 50.000 obiskovalcev," je poudarila HTV. Salajevi so za svojo igro z božičnimi in novoletnimi lučkami prejeli tudi številne nagrade in priznanja, so še navedli.