Hendrickova je bila pred kratkim izbrana za najbolj modno škotinjo in je do sedaj že krasila mnoge modne strani in modne piste.

(foto: metro.com)

Zadnje slike 21-letnice v bikiniju, ki jih je posnela za modno spletno stran Drop Dead Clothing (Za umret moda, op. p.), je ASA začela pregledaoveti in ocenjevati po tem, ko so dobili pritožbe, da je mladenka videti anroreksična.

Slike, na katerih je Hendrickova oblečena v majhen zelen bikini, je agencija končno ocenila za socialno neodgovorne, saj da promovirajo anoreksijo in odredila spletni strani, da jih nemudoma umakne. ''ASA je ugotovila, da je model suh. Opazili smo, da se v slikah z bikinijem in kratkimi jeans hlačami opazijo vdrtine v njenih stegnih, ter da ima vidne kosti na stegnih. Čeprav menimo, da slike ne bi nikogar užalile, so kljub temu socialno neodgovorne.''

(foto: metro.com)

Predstavnica Drop Dead Clothinga, Carol Sykes, je potrdila, da so slike umaknili, a da se sprešujejo, kakšen učinek bo prepoved sploh imela. ''Ali menim, da bo odstranitev Amandine slike pomagala, da dekle mentalno ozdravi? Ne, a sprejemam odločitev in tudi Amanda jo,'' je povedala za Daily Mail.

Modna agencija, ki zastopa Amando je dodala, da je dekle suho, a da ne trpi za nobeno obliko motenj hranjenja.