Preveliko in prezapleteno za človeka?

Ne eni od fotografij je vidna ogromna mrežasta struktura, ki je več kot očitno narejena tako, da se jo iz zraka dobro vidi. Na prvi pogled je videti, kot da je sestavljena iz kovinskih trakov, postavljenih v nekakšen labirint. Nenavadna mreža je dolga več kot 1600 metrov in široka okoli 900, nahaja pa se severno od reke Shule.

Na istem področju se nahaja še ena nenavadna struktura, ki je na prvi pogled podobna raziskovalnemu centru HAARP (High Frequency Active Auroral Research Program) na Aljaski. Če sliko povečamo, se okoli strukture dobro vidijo razbitine avtomobilov.

Tretja slika prikazuje ogromne koncentrične kroge na tleh, s tremi reaktivnimi letali, parkiranimi na njihovi sredini, spet druga slika pa prikazuje nerazložljivo mrežo tisočerih linij, dolgo več kot 25 kilometrov.

Na eni od slik, ki je svet obkrožila že leta 2007, je videti ogromne oranžne kocke, lično zložene v krog. V novejši sliki pa je nekdo (ali nekaj) kocke, vsaka od njih je velika kot tovorni kontejner, preuredilo v drugo obliko – kocke so tudi po več kot 5 kilometrov narazen, poroča Telegraph.

Vse nenavadne strukture se nahajajo na mejah provinc Gansu in Xinjiang, ki sta le kakih 160 kilometrov od Jiuquana, kjer se nahaja osrednja stavba kitajskega vesoljskega programa in tudi njihove izstrelitvene ploščadi, dodaja Telegraph.

Zaenkrat se ne ve, kdo jih je zgradil, niti čemu služijo. Teorije so seveda številne. Odločitev, ali je bolj od tega, da so jih zgradili gradbeni velemojstri Kitajci, verjetno to, da so jih naredili Nezemljani, pa prepuščamo vam.