Kitajci so na pečini gore Tianmen postavili pravi ''nebesni pločnik'', most, ki povezuje zahodno pečino in Zhang Jiajie.

(foto: DailyMail)

Na eni strani živa skala, na drugi pa prepad s kilometer in pol globine do tal. Že to je dovolj, da loči pogumne od malo manj takih popotnikov. Če pa povemo, da vas od padca v globino loči le en nepravilen korak ter slab meter široko in 6 centimetrov debelo steklo, bi se obrnil tudi marsikateri od pogumnih.

(foto: DailyMail)

Da je pot za nekatere res strašna dokazuje tudi dejstvo, da pohodnike prosijo, naj preden stopijo nanjo, obujejo prevleke za čevlje, da je ne umažejo – očitno se je bojijo tudi čistilci.

Kljub temu se splača tvegati in stopiti na steklo. Gora, katere ime v prevodu pomeni Gora nebeških vrat, se tako imenuje zaradi ogromne naravne jame, ki je nastala na polovici poti do vrha gore. S steklenega pločnika je dobro vidna.

Če pa mislite, da je to najbolj strašna pot, ki se vam lahno na popotovanju zgodi, se motite. Le kakih 100 kilometrov stran se na gori Šifou nahaja prav tak pločnik, le da je narejen le iz lesenih desk, i pa se sploh ne stikajo med seboj.

(foto: DailyMail)

Steklena pot pa sicer ni prva te vrste, posnema stekleni hodnik na ameriškem Grand Canyonu.