Plazilca so septembra ujeli v Bunawanu, Avstralec Adam Britton, ki je strokovnjak za krokodile, pa ga je včeraj izmeril. ''Z veseljem sporočamo, da imamo najdaljšega krokodila na svetu," je dejal Apollo Canoy, član komisije, ki je prisostvovala meritvi.

Britton je sicer tisti strokovnjak, ki je leta 2008 že izmeril 5,48 metrov dolgega Cassiusa, avstralskega krokodila, ki je trenutni uradni rekorder v Guinnessovi knjigi rekordov in o katerem smo že pisali.

''Trenutno še nismo imeli stikov z Guinnessom in ne vemo, ali nas nameravajo kmalu obiskati,'' je dejal Canoy. Dodal je še, da njegova teža in obseg nista bila izmerjena.

Na Guinnessovi spletni strani je moč prebrati, da so seznanjeni z ulovom krokodila. ''Guinnessove uradne osebe trenutno še čakajo nadaljnje dokaze za potrditev tega, ali je bil rekord presežen.''

Filipinskega velikana je ujelo nekaj profesionalnih lovcev po tem, ko so kar tri tedne sledili njegovim napadom, v katerih sta umrla dva človeka in tudi nekaj živine.

Canoy je povedal še, da mrcina poje 17 kilogramov svinjine vsakih pet dni in da je postal velika turistična atrakcija, vsak dan si ga ogleda vsaj 500 ljudi.