Spolno naklonjenost pingvinov so oskrbniki odkrili, ko so ju videli, kako se dotikata drug drugega, spita skupaj in izkazujeta druge paritvene vedenjske vzorce. Njuno razmerje želijo prekiniti, ker imata močne gene, afriški pingvini pa veljajo za ogrožene. Želijo si namreč njunega potomstva.

Buddy, ki je star 20 let, in deset let mlajši Pedro sta se rodila v ujetništvu, v Toronto pa sta maja prišla iz Ohia. Ko sta se srečala še v ZDA, sta se hitro navezala. "Izkazujeta paritveno vedenje in dvorjenje, ki bi ga izkazovali samci in samice, ponoči pa se uležeta skupaj,“ je povedal eden od oskrbnikov v živalskem vrtu.

"To je povsem nova izkušnja,“ je povedal nek drug oskrbnik, ki je povedal, da v živalskem vrtu niso imeli afriških pingvinov vse od leta 1993.

Čeprav ju bodo ločili, pa to ne pomeni, da bosta Buddy in Pedro za vedno ostala ločena. Potem ko se bosta parila s samicami, ju namreč nameravajo ponovno združiti.

Istospolna nagnjenja so opazili tudi pri drugih živalskih vrstah. Žirafe, delfini in opice so znane po tem, da znajo splesti istospolna razmerja.