Bela hiša se je odzvala na peticijo, ki so jih na spletni strani We The People ustvarili ameriški državljani. Platforma, ki jo ponuja Bela hiša, jim namreč omogoča, da podpišejo peticijo o kateri koli temi, ki jih zanima, ali za katero menijo, da bi jo morala ameriška vlada obravnavati. Če peticija zbere dovolj podpisov - še do pred kratkim 5000, čeprav so zdaj to število povečali na 25.000 -, jo pregleda osebje Bele hiše in se nanjo nato tudi uradno odzove.

Kot piše Delo, sta tako ameriško vlado pozvali k razkritju informacij o stikih z Nezemljani dve peticiji, ki se jim je pridružilo več kot 17.000 ljudi.

Phil Larson iz urada Bele hiše za znanost in tehnološko politiko je med drugim zapisal, da ameriška vlada nima nobenega trdnega dokaza o obstoju življenja izven našega planeta ali o kakršnih koli stikih med Nezemljani in človeško raso. Pristavil je še, da ni prav nobenih kredibilnih informacij, ki bi kazale na to, da tovrstne dokaze skrivajo pred očesom javnosti. Larson je omenil več programov, ki se ukvarjata z iskanjem življenja zunaj našega planeta.

Opozoril je, da se številni znanstveniki in matematiki ukvarjali z vprašanjem, ali življenje obstaja tudi zunaj Zemljinih meja. Ugotovili so, da so možnosti, da je nekje v vesolju res planet, na katerem obstaja življenje, precej velike in dodal, da so številni med njimi tudi opozorili, da so možnosti za navezavo stika zaradi velikih razdalj zelo majhne. Kljub temu pa je povsem mogoče, da življenje v galaksiji daleč daleč proč res obstaja, piše časnik.