Nanj sta povabila oba njuna samohranilska starša, na srečanju pa so ugotovili, da sta ju starša ločila še kot mlada otroka. Neimenovani južnoafriški par je še vedno v šoku, za sorodno povezavo pa sta izvedela prejšnjo soboto.

Časopis Sowetan je poročal, da sta starša oba otroka vzgajala ločeno – šla sta namreč skozi burno ločitev. "Ločila sta se, ko je bila zaročenka stara osem mesecev, moški pa dve leti. Oče je povedal, da je svojo ženo pustil leta 1983, saj ga je varala. Deklico je vzgajala mati, brata pa oče,“ je poročal južnoafriški časopis in dodal, da nihče od otrok ni vedel za svoje brata oziroma sestro.

Leta 2007 sta se srečala na univerzi in zaljubila.

Družini se v času trajanja zveze nista spoznali, vse do priprav na poroko. V večini afriških kultur velja tradicija, da mora družina moškega plačati določeno vsoto. Zato se morata družini dobiti in zmeniti o zahtevani vsoti. Ločena starša sta se zagledala in nato zaročencema razkrila resnico.

"Bila je ljubezen na prvi pogled. Ko sem ga prvič ugledala, sva se povezala. Zaljubljena sva od prvega dne dalje,“ je povedala zaročenka. "Vse, kar sva želela, je bila družina in veliko otrok, zato si lahko predstavljate, kako naju je novica šokirala,“ je dodala.

"Trenutno ne moreva razmišljati trezno,“ pa je povedal zaročenec.

Tabu, ki ob določenih pogojih niti ni neobičajen

Incest ostaja eden zadnjih družbenih tabujev, za veliko večino ljudi pa predstavlja temo, o kateri ne morejo niti razmišljati.

Raziskava, objavljena v znanstveni reviji British Medical Journal je pokazala, da polovica posameznikov, ki so bili v zgodnjih otroških letih ločeni od svojih sorojencev, ob ponovnem srečanju izkušajo močne seksualne občutke.

Psihiatri menijo, da skupno odraščanje preprečuje tovrstna občutja, deluje kot inhibitor incestu. Za tiste, ki skupaj ne odraščajo, velja, da lahko v odrasli dobi razvijejo močna in obsesivna občutja do svojega sorodnika.