Cesta, ki se nahaja na zahodni obali Norveške, se imenuje Atlantska cesta. Gre za prav fascinantno avtocesto, ki ''skače'' čez fjorde, od enega otočka do drugega in je bila s strani britanskega Guardiana celo označena za ''najboljšo cesto za cestni izlet''.

V enem od predelov se nahaja most, ki je postavljen tako, da ustvari popolno optično iluzijo. Vozeč se po cesti je namreč videti, ko da cesta na vrhu klanca, kjer se začne most, izgine. V resnici dvopasovnica ne izpuhti v zrak, temveč se spusti v dolino in obenem zvije, zato je videti, kot da je ni več. Pravzaprav je učinek poodoben tistemu na vlakcu smrti.

Izgradnja ceste se je začela leta 1983, preživela je 12 hurikanov in bila z osmimi mostovi vred dokončana leta 2005. Nahaja se na delu fjordov, kjer je ob določenih delih leta moč videti celo kite.

Oglejte si fotogalerijo in videoposnetek ceste, ki je tako zaradi svoje strukture, kot zaradi terena po katerem teče, postala prava turistična atrakcija, je druga najbolj obiskana turistična destinacija Norveške.