Igra se dogaja v letu 2012, ko pripadniki albanske gverile napadejo mednarodne varnostne sile na Kosovu. Igralec kot poveljnik srbskih sil pride "rešiti situacijo".

Đokićeva igra je odgovor na to, da je srbska vojska v tujih videoigricah predstavljena v negativnem kontekstu. Tu pa posreduje v konfliktu, da bi zaščitila integriteto Srbije. „Nisem hotel predstaviti vojsko Srbije kot nekoga, ki prvi napada, ker je naša zgodovina polna primerov, ko smo morali braniti svojo zemljo, ne pa napadati,“ je povedal ustvarjalec igre in dodal, da igra ni politično obarvana, kar dokazuje tudi dejstvo, da je prešla strog sistem kontrole v Nemčiji.

Mnenja o igri pa so deljena. V Avstriji, Nemčiji, Veliki Britaniji in ZDA z navdušenjem igrajo 'Kosovo Sunrise', nekatere druge države pa so proti igri, Đokić je celo dobil grožnje s smrtjo.

Nasprotovanje igri in odkrite grožnje s smrtjo so prišle z albanske strani igralcev videoiger. Mnogi igro povezujejo z vojno na Kosovu konec devetdesetih, kar je po mnjenju Đokića zgrešeno. Pojasnjuje, da gre za nevtralno igro, ki ponuja moderno bojišče in zmago tistemu, ki je spretnejši v taktiki in iznajdljivosti, ne glede na kateri strani rova se nahaja. Prav nevtralnost je bil eden od pogojev, ki ga je Đokić moral upoštevati, da je videoigra lahko izšla.

Srb je igro naredil v 14 mesecih,"sporna" tema pa mu ni povzročala problemov pri izdanju igre na tržišče. "Kosovo Sunrise" je nadaljevanje nemške strateške videoigre "Blitzkrieg", ki je bila razprodala v samo 52 urah.