Tako  so na strani Wikipedije teorije zarot razdelili na tri dele:


1.Popolna potegavščina - Tehnika v tem času naj ne bi zadostovala za polet človeka proti Luni zaradi različnih pasov sevanja, sončnega vetra, kozmičnega žarčenja in podobnega, zato človek poleta ne bi mogel preživeti.

2.Delna potegavščina – Astronavti naj bi prišli do polovice poti do Lune, nakar so se morali vrniti, sliko in ostalo, kar bi se naj dogajalo na Luni, pa so posneli prej. Britanski založnik Marcus Allen trdi, da nobeni posnetki z vesoljskimi teleskopi ne prikazujejo stvari, ki bi naj po vzletu Apolla ostale na Luni, kjer je Apollo pristal. "Priti na Luno ni nobena težava, Rusi so svojega robota poslali tja leta 1959. Spraviti tja ljudi, to je problem, saj je bilo sevanje v vesolju ob tedanji opremi za človeka smrtonosno,“ pravi Allen.

3.Pristanek s posadko, vendar prirejeni podatki – Astronavti naj bi v resnici pristali na Luni, da pa bi američani drugim narodom onemogočili dostop do novih znanstvenih informacij, so objavili lažne fotografije in posnetke.

Pregloboki odtisi stopinj in plapolajoča zastava, čeprav na Luni ni vetra

Veliko ugibanj se pojavlja tudi glede fotografij, ki prikazujejo ameriške astronavte na Luni. Posnetki naj bi bili sumljivo dobre kvalitete, na njih pa se ne vidi nobenih zvezd, pa tudi barve senc in svetlobe naj bi padale pod neskladnimi koti. Tudi stopinje astronavtov so preveč dobro ohranjene, saj naj bi bil po dostopnih podatkih lunarni pesek zelo droben in suh, odtisi pa izgledajo tako dobro ohranjeni, kot da bi jih napravili v mokrem pesku.
Špekulacija glede odtisa stopinj je sploh znana, saj naj bi ugotovili, da je globina odtisa na fotografijah glede na težo astronavta, njegove opreme in težnosti na Luninem površju pregloboka. Znani ste še dve drugi teoriji zarote in sicer naj bi bilo kamenje prinešeno iz Lune identično tistemu, ki so ga prinesle znanstvene odprave iz Antarktike. Zastava, ki sta jo Armstrong in Aldrin postavila na Luni pa plapola, čeprav vemo, da na Luni ni vetra.

Kje so originalni videoposnetki?

Veliko vprašanj pa sprožajo tudi originalni videoposnetki pristanka in gibanja astronavtov na Luni. Ena izmed teorij pravi, da bi naj astronavti naj na Luni sicer pristali, vendar s takratno opremo američani naj ne bi mogli zagotoviti prenosa slike, kar bi imelo za politiko in javnost katastrofalne posledice. Tako naj bi videoposnetek, ki se je vrtel kot prenos, pripravili vnaprej v ameriških fimskih studijih, kjer je ta čas snemal film o vesolju znani režiser Stanley Kubrick.

Najbolj zanimivo pa je to, da originalnih posnetkov v resnici ni mogoče najti. Tako jih v ameriški vesoljski agenciji NASA iščejo že dalj časa, da bi jih obdelali ter tako preprečili, da zbledijo. Uslužbenci Nasinega centra v Goddardu (Maryland) sicer vedo, da so shranjeni pri njih, vendar jih v svojih arhivih nikakor ne morejo najti.

Kaj je res, kaj ne in ali je vse skupaj velika zarota, pa presodite sami!