25-letnik se je nezgode zavedel šele, ko ga je na vejo opozoril osumljenec. „Kolega, v bolnišnico moraš,“ mu je dejal, ko ga je policist zbil na tla in ga vklenil v lisice. Ranjenca so nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer so ga tri ure operirali. Čeprav nesrečnik zaenkrat ne vidi povsem dobro, zdravniki menijo, da se mu bo vid kmalu povsem povrnil.

Nesreča se je pripetila, ko je John Nash s kolegi z avtomobilom zasledoval osumljenca, ki se je prav tako vozil z avtomobilom. Osumljenec je med begom nenadoma zapustil avto, zato se je Nash podal za njim v lov po zelenici.

„Vreme je bilo grozno. Deževalo je, in bilo je hladno in temno. Trava je bila spolzka, zato mi je spodrsnilo,“ je povedal Nash. „Padel sem v grmovje in v levem ušesu mi je začelo zvoniti. Osumljenec je medtem skušal splezati čez ograjo, jaz pa sem ga zagrabil za gleženj,“ opisuje. „Opozoril me je na nesrečo, jaz pa sem mu odvrnil, da ni nič pomembnega. Mislil sem, da sem se le malo odrgnil. Nato je nekdo zavpil: 'Pokličite rešilca, nekaj ima v očesu.' Nisem vedel, da govorijo o meni,“ je povedal. „Šele nato sem opazil, da je v moje levo oko zapičena veja. Pomislil sem, 'Kaj za vraga je zdaj to?'.“

Veja je predrla njegovo veko in se zapičila vse do možganov. Zdravniki menijo, da je policist morda utrpel tudi poškodbe možganov, ki bi lahko ogrozile njegovo življenje. „Imel je srečo, da lahko spet vidi. Njegov vid je trenutno omejen, vendar se bo morda sčasoma povsem popravil,“ je povedal kirurg, ki ga je operiral.

20-letnega osumljenca, zaradi katerega se je Nash poškodoval, so izpustili brez obtožnice.