V Ljubljani je sicer nekaj lokalov, kjer je mogoče zajtrkovati oziroma se odločiti za brunch, med njimi to mesto že dolgo zaseda Le petit cafe, pred nekaj leti pa se mu je ob bok postavil tudi Ek bistro. A to niso edine zajtrkovalne točke v mestu, ki obstajajo oziroma si jih domačini občasno izberejo za jutranji obrok. V središču Ljubljane je nekaj hotelov, kamor kdaj pa kdaj na zajtrk zavijejo tudi nehotelski gostje. Pa naj bodo to domačini, ki se za en dan igrajo turiste v lastnem mestu, Ljubljančani na poslovnih srečanjih oziroma na druženjih ob posebnih priložnostih in ob koncih tedna ali turisti, ki so nastanjeni drugje. Takšni obiski sicer niso številni, a se zgodijo.

Hotelski zajtrk za Ljubljančane okoli 30 evrov

Najbolj priljubljene sestavine za zajtrk v Unionu so jajca in sadje, je povedal vodja kuhinje Janez Dolšak. Foto: Tomaž Skale

Članek je dostopen samo za naročnike
Članek je dostopen samo za naročnike
Priporočamo