Z več kot 450 milijoni prodanih izvodov knjig iz serije o Harryju Potterju, ki so izhajale med letoma 1997 in 2007, lahko pisateljica tudi tokrat računa na zvestobo bralcev, piše francoska tiskovna agencija AFP. Da bo tudi njen novi roman prodajna uspešnica, napoveduje že podatek, da je bilo v predprodaji naročenih milijon izvodov. Po besedah urednika revije The Bookseller Philipa Stonea bo nova knjiga Rowlingove verjetno ena najbolje prodajanjih knjig 21. stoletja.

Zgodba knjige se dogaja v Pagfordu, idiličnem podeželskem gnezdecu s prikupnim, tlakovanim mestnim trgom in z očarljivo opatijo. Toda za nedolžno zunanjo podobo divjajo nenehne bitke. Bogati se spopadajo z revnimi, najstniki s starši, žene z možmi, učitelji z učenci. V Pagfordu ni nič tako, kot se zdi. Boj za prazen sedež v mestnem svetu, ki je ostal za Barryjem, se razplamti v pravo vojno. Kdo bo zmagovalec volitev, ki jih zaznamujejo razburkane strasti, dvoličnost in nepričakovana razkritja, so vprašanja, ki se postavljajo romanu.

Rowlingova je navdih pri pisanju knjige deloma našla v lastni mladosti, ki jo je preživela v vaseh, podobnih Pagfordu.

Pisateljica je mati treh otrok, njeno premoženje pa je ocenjeno na 560 milijonov funtov (696 milijonov evrov). V začetku 90. let, ko je pisala prvo knjigo o Harryju Potterju, se je spopadala z depresijo in se trudila, da sama vzgoji hčerko. Knjige o Potterju so bile prevedene v 73 jezikov, po njih je nastala serija osmih celovečernih filmskih uspešnic. Trenutno se ukvarja z dvema novima knjigama za otroke, še piše AFP.

Za svoje delo je prejela številna priznanja in nagrade, med njimi red britanskega imperija za zasluge za otroško književnost, špansko nagrado princa Asturije, francosko odlikovanje legije časti in dansko nagrado Hansa Christiana Andersena za književnost, ki jo podeljujejo od leta 2010 za otroška dela, ki najbolje oživljajo duha velikega pravljičarja. Pisateljica prek svoje dobrodelne ustanove Volant pomaga številnim pomoči potrebnim, ustanovila pa je tudi dobrodelno organizacijo Lumos, ki pomaga spremeniti življenja otrokom iz neprivilegiranih okolij.