Kot je dejala Suu Kyijeva, ki je od konca leta 2010 znova na prostosti, potem ko je bila pred tem leta v hišnem priporu, upa, da bodo vse tri članice Pussy Riot kmalu znova na prostosti. Glede akcije, ki je protestnicam prinesla dvoletno zaporno kazen, pa se je ikona boja za demokracijo vprašala le, če je bilo v njihovi pesmi kaj, kar je nesramno do drugih.

O tem je Suu Kyijeva spregovorila na nekem dogodku, ki ga je pripravila organizacija Amnesty International. Ko so jo opozorili, da bi bila lahko njena izjava razumljena kot kritika ruskih oblasti, je odvrnila le, da "morajo biti vlade pripravljene na kritiko", medtem ko je žaljenje posameznikov povsem druga zadeva, čimer je požela glasen smeh in aplavz.

Podporniki Ruske pravoslavne cerkve so medtem v četrtek zvečer vdrli na umetniško razstavo v Moskvi, ki je posvečena skupini Pussy Riot. Gre za razstavo ruskega umetnika Jevgenija Malceva z naslovom Duhovna bitka. Sestavlja jo deset slik, od katerih so nekatere zasnovane kot verske ikone, na drugih pa so prikazani obrazi s kapucami, kakršne so nosile glasbenice, ko so v osrednji moskovski cerkvi zapele punkovsko molitev proti ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu.

Soprog ene od treh zaprtih glasbenic Pjotr Verzilov pa je v četrtek na srečanju z ameriškimi kongresniki v Washingtonu poudaril, da bi morale ZDA proti tistim ruskim uradnikom, ki so sodelovali v kazenskem pregonu Pussy Riot, uvesti sankcije.

Verzilov, ki je poročen z Nadeždo Tolokonikovo, se je sestal s člani ameriškega kongresa, ki pripravljajo t.i. Magnitskyjev zakon, s katerim bi ZDA uvedle sankcije proti ruskim funkcionarjem, ki so krivi kršitev človekovih pravic, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Zakon je ime dobil po odvetniku, ki je leta 2009 umrl v ruskem zaporu, potem ko naj bi ga mučili.