Potem, ko je razstava obiskala številne evropske in svetovne prestolnice, je aprila letos prišla tudi v Ljubljano. Zaradi velikega navdušenja obiskovalcev so njeno odprtje organizatorji podaljšali do 9. oktobra.

Temeljno sporočilo razstave je edinstven vpogled v zgradbo človeškega telesa z izobraževalno noto, ki omogoča ljudem vseh starosti raziskovanje globine človeškega telesa. Zgodovinski viri namreč pričajo, da so že stari Egipčani raziskovali posamezne organe. Prav proučevanje človeške anatomije pa še dandanes predstavlja temelj študija medicine.

Na razstavi "Razkrita telesa" si lahko ogledamo celotne primerke človeškega telesa ter več kot 180 primerkov posameznih organov in delov, ki so ohranjena s pomočjo inovativnega procesa polimerizacije. Proces vključuje balzamiranje nedavno umrlega človeka, tako da vodo v tkivih zamenjajo s tekočo plastiko. S pomočjo vakuuma se le-ta strdi in tako omogoča impregnacijo. Končni izdelek tega procesa pa je presenetljiv model človeškega telesa z detajli na molekularnem nivoju. Razstava nudi nov in vznemirljiv uvid v skrbno, po skupinah razčlenjenih sklopov človeškega telesa, s čimer obiskovalcem ponuja kvalitetno, senzorno muzejsko izkušnjo.