Galerija je do zaprtja delovala pod vodstvom ustanovitelja Mihaila Lišanina in ob pomoči celjske občine. Ministrstvo, pristojno za kulturo v 12 letih delovanja galerije ni podprlo niti z evrom, je v sporočilu za javnost zapisal Lišanin.

Pojasnil je, da jim predlogov za razstave iz tujine ni primanjkovalo, skoraj do konca leta 2014 pa so imeli zapolnjene vse razstavne termine za tujino. Jeseni so načrtovali razstave v Beogradu in Pančevu, Egipčanskemu muzeju v Madridu, grški Thessaloniki in v palestinskem Hebronu.

Številna priznanja za Lišanina

Lišanin je kot ustanovitelj galerije prejel 56 priznanj iz 32 držav med katerimi so: zlati ključ častnega gosta v Argentini, unikatna plaketa ministrstva za šolstvo Turčije, spominska medalja ministrstva za kulturo Rusije, priznanje ministrstva za izobraževanje Hong Konga in medalja častnega gosta bolgarske Montane.

Prav tako je Lišanin častni gost indijskega mesta Bangalore in Dzeržinsk (Belorusija) ter častni oz. stalni član mednarodnih razpisov Exlibris Hlohovec (Slovaška), Gaziantep (Turčija), Minsk (Belorusija), Hong Kong, Kitajska in je prejemnik prestižnega priznanja Aryabhata International Award of 2010 v Indiji.