Romantična zgodba o ljubezni med češko priseljenko, ki prodaja rože, in irskim uličnim glasbenikom v Dublinu, je pri tem premagala "Leap of Faith", "Nice Work If You Can Get It" in "Newsies". "Once" je med drugim pobral še nagrade za najboljšo režijo (John Tiffany), najboljšo glavno moško vlogo v muzikalu (Steve Kazee) ter najboljši scenarij (Enda Walsh).

Za Audro McDonald že peti tony

Zgodba o uličnih prodajalcih časopisov New Yorka "Newsies" je pobrala še tonyja za najboljšo izvirno pesem (Alan Menken in Jack Feldman) ter najboljšo koreografijo (Christopher Gattelli).

Svojega petega tonyja je osvojila Audra McDonald, in sicer prvega za glavno žensko vlogo v muzikalu ("The Gershwins' Porgy and Bess"). Vsestransko nadarjena pevka, ki se je šolala na newyorškem Julliardu, je dobila tri tonyje, preden je dopolnila 30 let, ima pa tudi dve glasbeni nagradi grammy ter dve nominaciji za televizijske nagrade emmy. Njena predstava je dobila tonyja za najboljšo ponovno uprizoritev muzikala.

Najboljša gledališka igra "Clybourne Park"

Nagrado za najboljšo gledališko igro je dobila "Clybourne Park", ki pripoveduje zgodbo o rasnih napetostih na nepremičninskem trgu Chicaga, za najboljšo ponovno uprizoritev gledališke igre pa je bila proglašena Scott Rudinobova produkcija drame Arthurja Millerja Smrt trgovskega potnika. Za isto igro je tonyja prejel tudi režiser Mike Nichols.

Tonyja za glavno moško vlogo v gledališki igri je pobral komik James Corden ("One Man, Two Guvnors"), nagrado za najboljšo žensko glavno vlogo v gledališki igri pa Nina Arianda ("Venus in Fur"), ki je Christopherju Plummerju ob izročitvi nagrade priznala, da je bil njena prva ljubezen, sicer na daleč.

Hugh Jackman nagrado prejel od soproge

Po letu 1998, ko je dobila tonyja za vlogo v Fantomu iz opere, je tokrat spet slavila Judy Kaye in sicer za stransko žensko vlogo v "Nice Work If You Can Get It". Igralec Hugh Jackman pa je posebnega toynja presenečeno prevzel kar iz rok svoje soproge Deborre-Lee Furness, ki ga s tem menda ni prej seznanila.

Podelitev, ki jo je prenašala televizija CBS, je že tretjič zapored vodil igralec Neil Patrick Harris, ki je poskrbel za veliko komičnih vložkov. Med drugim se je ponorčeval iz predstave "Spiderman", ko je visel z glavo navzdol, privezan na vrv. Nagrada tony nosi ime po vzdevku igralke iz Denverja Antoinette Perry, ki je v času pred drugo svetovno vojno postala uspešna producentka in režiserka.