Na koncertu v sklopu turneje "Round The World In 66 Days" (The Final Frontier Tour) je bil posnet odličen nastop, ki ga je še dopolnila slavna latinska strast in energija čilskega občinstva. Basist zasedbe Steve Harris je priznal, da je bilo za nov album izrednega pomena, da so ga posneli v Južni Ameriki.

"Tam nas reakcija občinstva vedno prevzame in želel sem, da to dokumentiramo. Po razmisleku smo se odločili za koncept v Santiagu, ki se nam je zdel eden najboljših v sklopu celotne turneje, nastop na Estadio Nacional pa je bil za nas zelo pomemben,“ je povedal Harris, ki dodaja: "Zaradi nekega razloga, ki ga naši oboževalci poznajo, je trajalo precej dolgo, da smo izpeljali svoj prvi nastop v Čilu. Ko pa se nam je končno ponudila priložnost, je bil odmev tako fenomenalen, da smo se vsakič znova mogli vrniti in postajalo je vse boljše in boljše.“

Na koncertu, ki je posnet na DVD-ju, se je pojavil tudi novi velikanski Eddie, sicer maskota priljubljene metalske zasedbe. "Sicer bi se moral pojaviti nekoliko kasneje, šele na evropskem delu turneje, a smo ga v ogromnem zabojniku uspeli prepeljati čez ocean prav pred koncem južnoameriške turneje, kar je bilo super, saj smo ga lahko ovekovečili na tem DVDju. Eddieja mora človek resnično videti, da verjame v njegov obstoj,« je pojasnil Harris.

DVD prinaša tudi dodaten disk dogajanja v zakolisju

DVD prinaša tudi dodaten disk, na katerem je 88-minutni dokumentarec "Behind The Beast". Ta je nastal v produkciji koncertne ekipe Iron Maidnov na čelu z Andyjem Matthewsom in prikazuje visoko kvaliteten 'domači posnetek' njihove turneje in atmosfero iz zaoderja koncerta.

Film prikazuje dnevne naloge Maidnove "Killer Krew" ekipe, strokovnost in izkušenost, reševanje problemov in uspehe, vrsto težav, s katerimi se srečujejo,  pokritost turneje in delo skupin iz ozadja, ki skrbijo za zvok, luči, produkcijo in dizajn. Na DVDju so tudi intervjuji, anekdote skupine in oboževalcev ter posnetki stadionskih koncertov in vožnje v Boeingu 757. Na dodatnem disku pa je razširjena verzija promo videa "Satellite 15...The Final Frontier", samo nastajanje videa in posnetek z otvoritve turneje "The Final Frontier".

Koncert v Santiagu je posnet digitalno, s pomočjo 22 HD kamere ter s kamero, ki snema masovne scene iz zraka, s stereo in 5.1 avdio zvokom, misk pa je naredil dolgoletni sodelavec Iron Maidnov, producent Kevin "Caveman" Shirley – vse to v luči kar se da pristnega evidentiranja neverjetne atmosfere samega nastopa. Obsežno so posneti bližnji kadri, kar omogoča oboževalcem spremljanje posameznih članov skupine, medtem ko se vrtijo skladbe, tako novejše kot klasične uspešnice, iz izjemnega in bogatega kataloga zasedbe Iron Maiden.

Poleg verzije Blu-Ray, pa bo dvojni DVD na začetku na voljo tudi v posebni kovinski škatlici in na dvojnen vinilu.