Robbins je v pogovoru s člani ljubljanske Drame dejal, da je velik ljubitelj fizične gledališke komedije. V.d. direktorja gledališča Peter Sotošek Štular mu je zato osebno podaril DVD predstave Ko sem bil mrtev.

Robbins na festivalu sodeluje kot režiser predstave 1984 po literarni predlogi Georgea Orwella, je sporočil sodelavec STA.

Gledališki kritik osrednjega kolumbijskega dnevnika El Tiempo Alberto Sanabria je ljubljansko postavitev umestil med sedem najpomembnejših predstav druge polovice festivala. Zapisal je, da gre za "čudovito komedijo in preverjeno blagovno znamko odličnega teatra".

Predstava Ko sem bil mrtev je nastala po istoimenski filmski burleski nemškega režiserja Ernsta Lubitscha iz leta 1916. Zasnovana je na motivu moža, ki napove svojo smrt, potem pa izgine in se ponovno pojavi z lažno identiteto. Predstava je na Dnevih komedije 2011 prejela naziv žlahtne komedije, de Brea pa je bil razglašen za žlahtnega režiserja. V njej igrajo Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman in Boris Mihalj.

Na sporedu festivala v Bogoti, ki poteka med 24. marcem in 8. aprilom, je več kot 400 predstav z vsega sveta. Posebna država v gosteh je Romunija.