Zagrebška predstavitev 14 risb ženskih in moških aktov bo druga samostojna razstava mlade avtorice, potem ko se je prvič predstavila maja lani v Beogradu, piše današnji Večernji list. Kot dodaja, gre za izjemno nadarjeno deklico.

Lastnik galerije Laval Nugent, kjer bodo risbe na ogled, umetnostni zgodovinar Robert Kavazović, je deklico posredno primerjal celo s Pablom Picassom, ki je svoje prve resne risbe ustvaril pri sedmih letih.

Jutarnji list danes pojasnjuje, da se je nadarjena deklica dolgočasila tudi na dodatnih učnih urah risanja z vrstniki, zato sta jo starša vpisala v slikarsko šolo za odrasle pri cenjenem slovenskem slikarju Zmagu Modicu. Čeprav je umetnik zaradi Tisinih let v začetku nasprotoval vpisu, se je navdušil nad njenim talentom, dodaja časnik.

Kot je po navedbah Jutarnjega lista pojasnil njen oče, so Beograd za kraj prve razstave izbrali, da ga ne bi kot znanega politika obtožili, da je v kateri od slovenskih galerij "kupil termin" za razstavo svoje hčerke.

Hrvaški mediji napovedujejo, da bodo na razstavi v Zagrebu na ogled novi akti in navajajo, da je v Beogradu razstavljala tudi živalske skulpture ter slike živali v različnih slikarskih tehnikah.