Predstava Ko sem bil mrtev je zasnovana po motivu moža iz Lubitschevega nemega filma iz leta 1916, ki napove svojo smrt, potem pa izgine in se ponovno pojavi z lažno identiteto. Predstava je na Dnevih komedije 2011 prejela naziv žlahtne komedije, de Brea pa je bil razglašen za žlahtnega režiserja.

V sklopu reškega festivala bo predstava, v kateri igrajo Alojz Svete, Janez Škof, Jernej Šugman in Boris Mihalj, uprizorjena 4. maja v Hrvaškem kulturnem domu na Sušaku.

Na festivalu bodo svoje predstave uprizorili še Atelje 212 iz Beograda, Jugoslovansko dramsko gledališče Beograd, Teater & TD Zagreb, Gledališče OKT in Mestno gledališče Vilna, Gledališki ansambel Dubrovniških poletnih iger, Zagrebško gledališče mladih ter Teatr Polski iz Vroclava.

Ob zaključku festivala bodo podelili deset nagrad, med drugim nagradi Veljko Maričić za najboljšo predstavo in za najboljšega igralca, nagrado Anđelko Štimac za najboljšo režijo, občinstvo pa bo izbralo prejemnika nagrade Dalibor Foretić.

Na lanski izdaji festivala je bila za najboljšo izbrana predstava Kiklop režiserja Ivice Buljana, ki je nastala v koprodukciji ljubljanskega Mini teatra, gledališča Scena Gorica in zagrebškega Teatra ITD.

V foajerju Hrvaškega narodnega gledališča Ivana pl. Zajca bo med festivalom na ogled razstava gledališke kostumografinje Ružice Nenadović, spremljevalni program pa bo ponudil še predstavitev novih knjižnih izdaj s področja teatrologije in zgodovine gledališča.

Reški festival malih odrov, ki je znan tudi po dobro obiskanih pogovorih po predstavah, je leta 1994 ustanovil igralec in umetniški direktor festivala Nenad Šegvić.