V programu festivala bodo tudi hip-hop drama Youssefa Delare in Michaela D. Olmosa z naslovom "Filly Brown" ter romantična drama Josha Radnorja "Liberal Arts". Nabor dokumentarcev bo med drugim vključeval film "Finding North" v režiji Lori Silverbush in Kristi Jacobson ter zmagovalni film letošnjega Sundancea v kategoriji dokumentarnih filmov "The House I Live In" v režiji Eugenea Jareckija, je poročala ameriška tiskovna agencija AP.

Festival Sundance je ustanovil oskarjevec, igralec, režiser in producent Robert Redford z namenom promocije neodvisnega filma. Lani si je zamislil še angleško različico, da bi v Londonu za nekaj dni zaživel delček ameriške kulture. Letošnji nabor po njegovih besedah sestavljajo izbrani filmi ameriške produkcije, ki se lotevajo univerzalnih tem.

Poleg dokumentarnega filma "The House I Live In" je bil veliki zmagovalec letošnjega 28. Sundancea, ki je med 19. in 29. januarjem potekal v Park Cityju v ameriški zvezni državi Utah, še celovečerni film "Beasts of the Southern Wild" režiserja Benha Zeitlina.