Poleg rezultatov glasovanja ljudi prek telefona pa je RTV objavila še odločitve sodnikov – Raayja, Tine Marinšek, Jonasa Žnidaršiča in Darje Švajger.

Pred nekaj tedni, torej po 12. oddaji, ki je potekala 8. januarja, se "glas ljudstva“ ni strinjal s sodniško odločitvijo (največ kritik je bilo na "nepravičnost“ tega, da sta v finale prišli dvojčici, ne pa Zorjanova). Takrat so se za nastop v finalni oddaji potegovale Eva Boto, Nika Zorjan in pa Eva in Nika Prusnik. Objavljeni rezultati glasovanja so sedaj razkrili, da so ljudje prek televotinga za nastop v finalu izbrali Zorjanovo (prejela je 16896 glasov), Eva in Nika pa le 6628. Ti sta se v naslednji krog uvrstili zato, ker sta prejeli največ točk komisije.

In kot smo že poročali, nas bo na Evroviziji s pesmijo Verjamem zastopala Eva Boto, ki je v 15 minutah televotinga prejela 28385 glasov, dvojčici Prusnik pa za pesem Konichiwa v primerjavi z Evo skromnih 12884 glasov.

Botova si je s pesmijo Verjamem že v prvem krogu televotinga zagotovila največ glasov (8772), zanimivo pa je, da so sodniki najbolje ocenili Evo in Niko, ki so jima za nastop s pesmijo Konichiwa namenili 20 točk.

Rezultate glasovanja vseh 12. oddaj si lahko ogledate tukaj.