Sandler se je med nominiranci za verjetno najmanj zaželene nagrade v igralskem svetu znašel kot scenarist, producent in igralec v treh filmih minulega leta - Jack in Jill, "Bucky Larson: Born to Be a Star" in Moja neprava žena.

Film Jack in Jill, pri katerem je Sandler sodeloval kot scenarist, producent in igralec, je sicer nominiran za največ, in sicer kar 12 zlatih malin, med drugim za malino za najslabši film. Omenjeni igralec si je pri tem prislužil nominaciji tako za najslabšega igralca kot za igralko (igra namreč obe vlogi).

"Če bo zmagal in tako sledil stopinjam prejšnjih zmagovalk Halle Barry in Sandre Bullock, bi lahko potencialno postal prvi zmagovalec, ki bo dobesedno imel jajca, da prevzame zlato malino," so sporočili organizatorji.

Ostali nominiranci za najslabši film so Bucky Larson: Born to Be a Star (Sandler scenarist), Silvestrovo v New Yorku, Transformerji 3 in Somrak saga: Jutranja zarja - 1. del.

Organizatorji so letos spremenili časovnico zlatih malin - nominacije so namreč prvič doslej objavili na predvečer podelitve oskarjev. V preteklosti so jih na predvečer podelitve prestižnih filmskih nagrad že podeljevali.