Projekt Lollobrigida je pred nekaj manj kot desetletjem začela snovati hrvaška pevka in televizijska voditeljica Ida Prester. Na začetku je Presterjeva sodelovala v duetu z različnimi pevkami. Prvi single Lollobrigide "Party" iz leta 2004 je bil zelo dobro sprejet. Leto kasneje mu je sledil prvi album z naslovom "Cartoon Explosion".

Obdobje osvajanja širšega občinstva pa se je začelo z drugim albumom z naslovom "Lollobrigida Inc." iz leta 2008. V tistem obdobju so po številnih rošadah s Presterjevo skupni jezik našli tudi trije prekmurski glasbeniki - Šavel (nekdanji član skupine Psycho-Path), klaviaturist Matej Končan, znan kot Kleemar, ter David Halb iz zasedbe Sphericube. Slednji je lani sodelovanje z zasedbo prekinil, kot je povedala Presterjeva pa skupaj s Šavlom in Končanom sedaj skupaj tvorijo jedro zasedbe.

"Kar imamo danes, je bilo prej nepredstavljivo. Verjetno sem bila tudi zato raje bolj asketska in bohemska hkrati," je povedala Presterjeva. S prihodom Prekmurcev je tako projekt prerasel v pravo skupino, po besedah Presterjeve "v en tak VIS Lollobrigida". Predpona VIS se lahko bere kot nekakšen poklon pop-rock glasbi iz časov socializma. Zasedbi se je leta 2009 pridružila še ena pevka - Petra Cigoj. Konec leta 2009 so Lollobrigida na podelitvi nagrad MTV v Berlinu prejeli nagrado Best Adria Act.

Lollobrigida že od vsega začetka slovi kot zasedba, ki ostaja zvesta mešanici elektra, popa in disco glasbe. Po besedah Šavla z idejami za skladbe nimajo težav, saj so našli svoje "črpališče". "So bolj obdobja, ki te držijo zdaj v enih, zdaj drugih vodah. Čeprav je album 'Pilula' nastajal dalj časa, menim, da nam je uspelo ustvariti celovit izdelek," je dejal.

Gonilna sila pri nastajanju besedil zasedbe pa je Presterjeva. "Imamo to srečo, da je Ida izjemna v prelivanju misli na papir. Opazuje svet okoli sebe in dogodke, ki so ji zaznamovali prav tisto obdobje, ko besedila nastajajo. Pri drugemu albumu ni bilo nobene panike. Razhajala se je s tedanjim fantom in besedila so sledila, kot po tekočem traku. Ko se ustvarjalcu rušijo zidovi, majejo tla pod nogami, takrat je delovno. Tokrat smo se celo zafrkavali, naj se s zdajšnjim partnerjem spreta, da ji steče. K sreči je ogromno ostalih tem, ki jih je vredno 'obdelati'," je pojasnil Šavel.

Presterjeva je k temu dodala, da trenutno največ črpa "iz pogleda na običajno življenje". "Gre za kup intimnih zgodb, pa tudi takih, ki so družbeno kritične, a ne politično angažirane. Strinjam se z Jernejem, ki je nedavno dejal, da je pisati besedila o politiki preveč enostavno."

Zasedba je sicer znana tudi po energičnih, barvitih nastopih, ki pa jih po besedah Presterjeve ne snujejo prav posebej. Na samem prizorišču se člani zasedbe prelevijo "v nekakšne Lollobrigida vloge". "Vsak ve, kdo in kaj je v tej zgodbi. Ponavadi se nam dobro izide." Bolj od odrskih nastopov pa so premišljeni njihovi videi, ki nastajajo v sodelovanju z mladimi, nadebudnimi umetniki in umetnicami in na youtubu beležijo izjemno visoko število ogledov.