Po uspešni seriji Anica, ki so jo slovenski mladi bralci petkrat izbrali za svojo najljubšo knjigo, avtorica pa je zanjo prejela tudi Levstikovo nagrado, se bo Muckova tokrat na zabaven in izobraževalen način posvetila še domačim živalim, njihovim posebnostim in potrebam, so sporočili iz Mladinske knjige.

Muckova je ob tem dejala: "Vsak otrok začne slej ko prej pritiskati na starše s prošnjami za domačo živalco. Starši radi popustimo, saj si od vsega najbolj želimo, da bi bil naš otrok srečen. Žival prinese v vsako hišo naravo, veselje, igrivost in ljubezen. Prinese pa tudi skrb in odgovornost. In temu otroci tja do desetega leta ali še dlje pogosto niso kos".

Muckova je kot literarna ustvarjalka znana po pisanju proze, predvsem za mladino in otroke, podlistkih, novelah, kolumnah in radijskih igrah, piše pa tudi stripe, scenarije, reklame. Poleg Anice je med mladimi bralci zelo priljubljena zbirka Blazno resno.

Zbirka, ki zajema knjige Blazno resno popolni, Blazno resno o seksu, Blazno resno o šoli, Blazno resno zadeti in Blazno resno slavni, je lani po 15 letih izšla še v posodobljeni obliki z ilustracijami Mateja de Cecca v stripovski maniri.