Angeli so bili, kot je za STA povedal urednik Andrej Ilc, zadnja pesniška zbirka, pri nastanku katere je sodeloval Pavček, tako pri izboru pesmi kot pri izbiri ilustratorja Danijela Demšarja. Na nek način je bil to tudi eden od njegovih obredov poslavljanja. H knjigi je spremno besedo napisala pesnikova hči Saša Pavček, ki ji gre poleg pesnika glavna zasluga za to, da so Angeli izšli.

Ilc je opozoril še na "slabo razumevanje ali branje" Pavčka, ter opomnil, da ta nevarnost obstaja tudi pri pričujoči zbirki. Angeli so bili po Ilčevih besedah motiv, s katerim se je Pavček občasno ukvarjal že dlje časa. Bili so motiv, pri katerem si je lahko "pesniško dal duška kot homo ludens", ga v ustvarjalni igri preigral ter z njim pokril lok življenja od začetka do konca, je še dejal Ilc.

Pesmi iz zbirke Angeli so, kot je za STA povedala pesnikova hči, nastajale več let. Prvi angeli so po njenem mnenju začeli nastajati ob bratovi smrti, ker ga je pozneje videl kot angela. Pozneje je pisal o angelih v povezavi z njenim sinom, zadnja leta pa je pisal tudi zelo igrive, zabavne angele, namenjene tako otokom kot odraslim. Prav v zadnjem času se je Pavčkov glas iz pojoče, zelo ritmizirane pisave prelevil v prosti verz dolgih povedi, močnih misli, ki pravzaprav govorijo o vsem, kar ga je spremljalo skozi življenje, kar ga je bogatilo.

Tone Pavček je po besedah Saše Pavček z neverjetno vero v življenje in z velikim vitalizmom hotel še živeti in iz svojega srca, ki mu je popuščalo, iztisniti še zadnje verze. Zdravniki, ki so mu podaljšali življenje, so mu omogočili, da se izživi ne samo kot velik človek ampak kot velik pesnik. V srečevanju z boleznijo in smrtjo je pesnika tolažila misel, da so njegove pesmi nesmrtne in s tem tudi sam.

Dopoldanski dal programa je prinesel koncert Sonce in sončice po vsem svetu z uglasbeno poezijo Toneta Pavčka ter recital Pavčkovih otroških pesmi v interpretaciji Miše Molk, Katarine Čas in drugih.

Po predstavitvi knjige bodo Pavčkovo poezijo interpretirali še Lara Jankovič, Iva Krajnc, Aljaž Jovanović, Rok Vihar in Jana Zupančič. Popoldansko dogajanje bo sklenil In memoriam Tone Pavček, ko bodo o njegovem delu pisatelja in urednika pri Cankarjevi založbi spregovorili Andrej Blatnik, Zdravko Duša, Matjaž Kmecl in Ciril Zlobec.