Od leta 2004, ko je Cvetličarna glasbenim navdušencem ponudila prostor, v katerem se lahko nadihajo sodobne (in tudi klasične) glasbe, so gostili več kot 500 koncertov in 1200 drugih glasbenih prireditev, zadnji dve leti pa je pomagala obuditi tudi stand up kulturo v Sloveniji. "Svojo zvesto ljubiteljsko publiko je Cvetličarna skozi leta gradila predvsem s kakovostjo programa in posluhom za želje in potrebe obiskovalcev, zaradi česar so se preko edinstvenih glasbenih izkušenj stkale pristne vezi med ustvarjalci, organizatorji in obiskovalci,“ so zapisali v sporočilu za javnost.

Previsoki stroški

In zakaj je prišlo do takšne odločitve? Iztekla se je namreč najemna pogodba, ekipa Cvetličarne pa je nima namena podaljšati, so zapisali. "Kljub temu da je bil klub vedno odlično obiskan, so stroški preprosto previsoki,“ so še zapisali v izjavi za javnost ter dodali, da so se številni poskusi za ureditev razmer na glasbenem trgu v Sloveniji vsakič znova izjalovili.

14 spolnih odnosov, izgubljenih 600 jaken

Na facebook strani Cvetličarne pa so v šaljivem slogu dodali še nekaj statističnih podatkov, kakršnih se je nabralo v zadnjih sedmih letih obratovanja kluba. Med spolnim odnosom na stranišču (mimogrede: kabine so polepljene s stranmi stripov Alan Ford) so ujeli 14 oseb, izgubljenih je bilo več kot 600 jaken in nekaj manj kot tisoč bančnih kartic, inšpektorat RS je klub obiskal 51-krat, na tleh je bilo najdenih prek 300 ključev, na delu se je zglasilo 6741 varnostnikov in 10084 barmanov, na stranišču je bilo porabljenih 82. 512 rol papirja, Cvetličarno pa je obiskalo več kot pol milijona ljudi.

A ni še vsega konec. Ekipa Cvetličarne v zadnjih dveh koncih tedna še pripravlja glasbene dogodke, predstavili se bodo glasbeniki in artisti, ki so skozi glasbeno popotovanje kluba gradili svojo glasbeno kariero. "Vabljeni, da spijemo zadnje hladno pivo in vam podarimo zadnji topel objem,“ so še zapisali. Zaključili pa: "Nič-krat dobili podporo od države, vedno podpirali kulturo sami in z vami.“