Zaradi težkih gospodarskih razmer je vse več družin, ki si ne morejo privoščiti počitnic. Številnim otrokom tako starši ne morejo omogočiti smučarske izkušnje. Zato so se sodelavci Pro Plusa na pobudo novinarke 24ur in učiteljice smučanja Vesne Ban odločili za dobrodelno akcijo na smučeh. "Pomembno je, da otokom, ki prihajajo iz revnih družin omogočimo doživeti to, kar doživijo njihovi vrstniki," je poudarila Banova.

"Z vsem srcem se trudimo, da bi vsem slovenskim otrokom omogočili taka doživetja, ki jim dvigajo samozavest, jih enakovredno vključujejo v družbo in jim dajejo popotnico za življenje," je povedala sekretarka Zveze prijateljev mladine Ljubljana - Moste Anita Ogulin. Pojasnila je, da so lani z različnimi dobrodelnimi akcijami in donacijami več kot 200 otrokom iz socialno šibkih družin omogočili zimsko letovanje.

Z akcijo Smučam 24ur želijo na petdnevno smučarsko doživetje med 7. in 11. februarjem v Kranjsko Goro odpeljati 60 otrok iz vse Slovenije, za vsakega izmed njih pa potrebujejo 220 evrov. Z današnjo prireditvijo so s prijavninami zbali preko 1500 evrov, do petka pa je bilo v okviru akcije poslanih tudi preko 5000 SMS sporočil z donacijo v višini enega evra.

Vsi, ki si želijo sodelovati v dobrodelni akciji in prispevati denar za zimsko letovanje otrok lahko to storijo vse do 28. januarja. In sicer lahko nakažejo po en evro prek SMS sporočila s ključno besedo 24UR na številko 1919, višje zneske pa na transakcijski račun POP TV, ki je odprt pri NLB SI56 0292 2005 2254 477 z namenom smučam 24ur in sklicem 00 1313.

Klicu dobrodelnosti so se odzvali tudi številni nekdanji vrhunski smučarji. Tako je 150 tekmovalcev iz novinarskih vrst in drugih ljubiteljev smučanja na kranjskogorskem smučišču poskušalo premagati čas nekdanjih vrhunskih slovenskih smučarjev Urške Hrovat in Jureta Koširja ter se v smučarskem šovu izkazati s svojo kreativnostjo. Poleg tega je pri dogodku sodelovalo še okrog 50 članov demonstratorske ekipe in učiteljev smučanja, med njimi je bil tudi Bojan Križaj.

Ob smučišču se je zbrala množica gledalcev in po oceni Banove so se ljudje na prireditev in akcijo množično odzvali. Tako se je že pojavila tudi ideja, da bi akcija, ki so jo letos izvedli za pokušino, postala tradicionalna. Za otroke iz socialno ogroženih družin bi bilo to zelo dobrodošlo, saj je po besedah Ogulinove glede na dogajanja v naši družbi in glede na to, kako revščina prizadene otroke, še vedno premalo dobrodelnih prireditev.