Risanka Sneženi mož je nastala po slikanici Raymonda Briggsa v režiji Dianne Jackson in Jimmyja T. Murakamija. Premierno so jo na Channel 4 prikazali za božič leta 1982. Svoj glas je za film, ki je bil leta 1983 nominiran za oskarja, med drugimi posodil glasbenik David Bowie.

Posebej za film je skladatelj Howard Blake napisal skladbo "Walking In The Air", ki so jo pred nekaj leti priredili finski metalci Nightwish.

"Sneženi mož je očarljiva risanka, ki kljubuje času," je za britanski BBC dejala kreativna vodja Channel 4 Jay Hunt. "Navdušena sem, da se je Briggs odločil za nadaljevanje, za katerega sem prepričana, da bo prav tako nepozabno, kot je prvi del," je dodala.

Briggs pa vendarle ne bo podpisan pod scenarij nadaljevanja Sneženega moža. Nad njim bosta bdela dva od animatorjev, ki sta delala na filmu iz leta 1982. Odgovorna za stike z javnostjo Channel 4 je pojasnila, da bosta animatorja ves čas povezana z Briggsom ter se bosta z njim posvetovala o različnih rešitvah. "Briggs bo popolnoma vključen v kreativni proces," je zagotovila.