The Dark Knight Rises

Film o Batmanu bo po mnenju mnogih predstavljal »sveti gral« med filmi leta 2012. Režiser Christopher Nolan je ponovno prisegel na zmagovalni recept, ki ga je za seboj zapustil Heath Ledger in njegov lik Joker – mešanico hladnega humorja v kombinaciji z neusmiljenimi osebnostmi glavnih likov.

Tokrat se Batman (Christian Bale) sreča z zlobcem Bane-om, ki ga odigra Tom Hardy. Za Hardyja je Nolan dejal, da je eden redkih igralcev, ki mu bo uspelo ohraniti misterioznosti in strahospoštovanje negativnega lika, kot je to uspelo Leadgerju z vlogo Jokerja. Hardy in Nolan sta sicer sodelovala tudi pri mega-uspešnici Inception.

The Hobbit: An Unexpected Journey

Uradni napovednik filma se je na spletu pojavil šele nedavno, sicer pa je znano, da je režisersko taktirko ponovno vihtel Peter Jackson, ki se je izkazal v triologiji Lord of The Rings (LOTR). Kot vemo je Hobbit prequel, oziroma "pred-del" zgodbe, ki se torej odvije preden se bratovščina poda na težko pot vrnitve čarobnega prstana.

Tolkienov Hobbit je milejši in mehkejši v primerjavi z nadaljnimi filmi. Bilbo Baggins (Martin Freeman) se tokrat poda na pustolovščino ob boku čarovniku Gandalfu (Sir Ian McKellen) in drugih škratov. Cilj odprave je izmakniti zaklad zmaju Samugu. V filmu ponovno nastopijo Andy Serkis, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Ian Holm, Hugo Weaving, Elijah Wood in Christopher Lee. Film pa bo razdeljen na dva dela - The Hobbit: An Unexpected Journey in The Hobbit: There and Back Again, ki pa bo izšel šele leta 2013.

Skyfall (Bond 23)

James Bond (Daniel Craig) v novem delu podvomi v avtoriteto nadrejene M, saj so njena pretekla dejanja pripeljala do napada na organizacijo MI6. Javier Bardem igra glavnega negativca. Film je režiral Sam Mendes, ki je znan poredvsem po uspešnicah kot sta American Beauty in Jarhead.

Kritiki menijo, da je prejšnji film o Bondu, Quantum of Sollace, izrazito pridobil na igrivosti in svežini v preimerjavi s Casino Royale-om. Upajmo, da so ustvarjalci tudi tokrat našli in ohranili tisto pravo formulo, ki jo pri tajnem agentu pričakujemo. Leta 2012 bo Bond franšiza sicer tudi praznovala 50. obletnico.

The Great Gatsby

Tokrat gre za remake filma, v katerem je blestel Robert Redford leta 1974 in temelji na romanu Scotta Fitzgeralda. Nick (Toby Maguire) je zvabljen v prestižni svet svojega bogatega soseda Jayja Gatsbyja (Leonardo DiCaprio). Film režira Baz Luhrman, ki se je izkazal predvsem s filmi kot so Moulin Rouge!, Australia in Romeo + Julia. Pričakovati gre torej ekstravagantno in prefinjeno dramo.

(Foto: Daylife)

The Dictator

Zgodba govori o diktatorju (Sacha Baron Cohen), ki tvega svoje življenje in skuša narediti vse, da demokracija nikoli ne doseže njegove države. Film naj bi bil posnet po romanu Zabibah and the King, ki ga je napisal Saddam Hussein – govori o prijaznem diktatorju, ki je živel pred 1300 leti. Za razliko od filmov, ki smo jih vajeni pri Cohenu (Bruno, Borat…) je zgoraj omenjeni manj posmehovalno-dokumentarne narave.

Django Unchained

Špageti vestern se odvija na ameriškem jugu, v njem pa Quentin Tarantino prikaže zgodbo o nemškem zobozdravniku, ki postane lovec na glave. V filmu nastopa cel kup zvenečih imen: Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Christoph Waltz Kurt Russell, Joseph Gordon-Levitt, Samuel L. Jackson in Sacha Baron Cohen. Kot zanimivost: Sprva je Tarantino nameraval v film vključiti Kevina Costnerja, vendar ga je po spletu okoliščin zamenjal Kurt Rusell.

(Foto: Daylife)

Men In Black III

Od zadnjega dela, ko sta proti nezemljanom združila moči agenta J in K (Will Smith in Tommy Lee Jones), je minilo že 10 let. Zgodba tokrat govori o potovanju skozi čas, ko mora Agent J rešiti takrat še mladega Agenta K (Josh Brolin). Upajmo, da bo tretji del poskrbel za uživancijo, kot je to uspelo predhodnima filmoma.

Prometheus (Alien prequel)

Ridely Scott se vrača v temačen svet Aliena. Prometheus je namreč prequel zgodbe o Alienu, ki je v 80ih in 90ih navduševal v kinematografih. Triler nas popelje 30 let pred čas Aliena, zgodba pa se osredotoča na bitje »space jockey«, ki smo ga lahko na kratko videli v prvem filmu. V filmu med drugim igrata Charlize Theron in Michael Fassbender.

Snow White And The Huntsman

Tokrat gre za upodobitev vsem znane zgodbe o Sneguljčici – z nekaj popravki. Chris Hemersworth, ki smo ga videli v Thoru, bo v filmu postal zaščitnik Sneguljčice (Kristen Stewart), katere življenje visi na nitki, saj si zlobna kraljica (Charlize Theron) želi njeno srce… le tako naj bi ta postala resnično najlepša v deželi. Gre torej za temačno domišljisko pustolovščino.

Leta 2012 pa bo v kinematografe priromala še ena Sneguljčica – film Miror Miror, ki pa za razliko od zgoraj omenjenega temelji bolj na klasični, Grimmovi zgodbi o Sneguljčici. Kraljično tokrat igra Julia Roberts.

Total Recall

Se še spomnite Arnolda Schwarzeneggerja konec 90-ih v istoimenskem filmu? Ponovno gre namreč za remake zgodbe, ki se odvija v daljni prihodnosti, ko se za svetovno oblast potegujeta Euroamerika in Novi Shanghai. Glavna vloga je tokrat pripadla Colinu Ferrellu, ki igra vohuna, ki so mu izbrisali spomin. Ta ni prepričan, za katero stran se mora bojevati, njegov spomin pa je ključen za obstoj prihodnjega sveta.

V filmu nastopajo še Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bill Nighy in Ethan Hawke.

(Foto: Daylife)