Prvič je Kreslin v Cankarjevem domu nastopil leta 1992 v za današnje čase "čudni oziroma bizarni izvedbi" z maloštevilno zasedbo. "Ne vem, kako smo si sploh upali," je dejal in poudaril, da bo tokrat na odru okrog 20 glasbenikov. Poleg Beltinške bande in zasedbe Mali bogovi se mu bodo pridružili še gostje Allan Taylor, Hans Theessink, Gabriella Gabrielli in Šajeta. Žal mu je, ker je Rade Šerbedžija "zaradi Hollywooda" odpovedal sodelovanje, se pa veseli drugih gostov, ki so, kot je poudaril, vsi njegovi prijatelji in ljubitelji njegove glasbe.

Ob tem jubileju je Kreslin izdal tudi monografijo z notnimi zapisi, fotografijami in recenzijami več piscev, od glasbenikov do pesnikov in poznavalcev njegove glasbe, ter zgoščenko. Na slednji je zbranih nekaj Kreslinovih posnetkov s koncertov v Cankarjevem domu vse od leta 1994 do lani, priložena pa je tudi knjižica s fotografijami vseh koncertov. V preddverju Cankarjevega doma bo sočasno s koncerti na ogled tudi fotografska razstava.

Direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik je na novinarski konferenci Kreslina označil kot človeka, ki ima mlado, srednje in staro poslušalstvo. Kot je poudaril, so v 20 letih v Cankarjevem domu na njegovih koncertih zabeležili več kot 80.000 obiskovalcev, česar ni mogoče primerjati s prireditvami nobenega drugega umetnika. Kreslin je po Rotovnikovih besedah tako "absolutni fenomen slovenske glasbene scene kot tudi programa Cankarjevega doma". Po njegovi oceni je Kreslin priljubljen v prvi vrsti "zato, ker lepo poje". Izjavo je Kreslin negiral z anekdoto; nekoč mu je namreč nekdo dejal: "Lepo ne, dobro pa pojete."

Pomočnik direktorja kulturno-umetniškega programa Bogdan Benigar je povedal, da Kreslinove koncerte v Cankarjevem domu spremlja že vse od leta 1999. Sprva je bil kritičen do izvedbenega dela koncertov, danes pa meni, da so uspeli toliko dvigniti izvedbeno raven, da so to najboljši Kreslinovi koncerti. To jim namreč omogoča edinstvenost in tehnični pogoji Gallusove dvorane, je pojasnil. Sicer se Kreslin vsako leto potrudi "za dodatne finese, zato se koncerti ne ponavljajo, ampak so vsakič zgodba zase", je še dodal.