Besedilo, ki ga je za oder priredil Andrej Jaklič, je na več mestih poenostavljeno in strnjeno, izpuščene dele pravljice pa nadomeščajo vizualni elementi ali atmosfera, ki je ne pojasnjujejo z besedami, je povedala režiserka Tijana Zinajić. Po njenih besedah je Snežna kraljica likovno močna predstava z močnimi liki in impresivnim ozadjem.

Pravljica Snežna kraljica je zgodba o dveh prijateljih ter pripoved o iskanju izgubljene polovice, o odpuščanju, odrešitvi, ljubezni in odraščanju. Zinajićeva je opozorila na romantičen naslov predstave, ki je zavajajoč. Zgodba namreč ni idilična. Protagonistka Gerda je deklica, ki se odpravi iskat prijatelja. Kljub številnim težavam, ki jih z vztrajnostjo premaguje, ostane nežna, krhka in boječa. Gerdo igra Kaja Tokuhisa k.g., za katero je bil to prvi študij zunaj Akademije za gledališče, radio, film in televizijo. Vlogo je ocenila kot bolj brezbarvno od ostalih močnih likov.

Snežno kraljico igra Nina Ivanič. Kot je dejala, je v tej vlogi čisto neprepoznavna. Njena vloga je statična, ves čas stoji na odru. Tudi ona je opozorila na to, da snežna kraljica ni mila in topla. Živi namreč tam, kjer vladajo led, sneg in ostri vetrovi. "Njeni čarobni poljubi lahko človeka začarajo v kepo ledu brez spominov in toplega srca", so zapisali v gledališču.

Glasba, ki je delo Tima Kostrevca in Luke Jamnika, je, kot sta opisala, enostavna, če ne že kar asketska. Jan Bučar, ki igra dekličinega prijatelja Kaja in princa, je glasbo ocenil kot filmsko.

Poleg omenjenih igralcev v predstavi igrajo še Jernej Kuntner kot zlodej, Alenka Tetičkovič v vlogah starke, razbojniške deklice in Laponke ter Iztok Jereb, ki animira lutke krokarja, goloba in jelena.

Scenograf predstave, ki je primerna za otroke, starejše od štirih let, je Branko Hojnik, kostumograf Matic Hrovat, za gib pa je poskrbel igralec, plesalec in koreograf Primož Bezjak.