Po nove moči za pripravo velikega koncerta, pa se je s svojimi tremi fanti (možem Frenkom in sinovoma Matevžem in Gašperjem) odpravila na Florido. Ujeli smo jo tik po povratku v domovino, ko je razkrila svoje občutke in pričakovanja.

Kateri so bili najbolj nepozabni trenutki s počitnic?

Dan, ki smo ga preživeli v Universal studijih v Orlandu so zame nepozabni, saj sem tukaj našla skupne točke z otrokoma. Tudi sama sem se prepustila adrenalinskim podvigom, prebudila otroka v sebi in neizmerno uživala z mojimi fanti.

Vas je kaj še posebej presenetilo?

Na Key Westu-naj južnejši točki Floride smo prišli ravno takrat, ko je tam potekal Fantasy carneval, ki traja dva dni vsako leto v tem času. Ljudje hodijo po ulicah pomanjkljivo oblečeni in s poslikavami po skoraj golem telesu. Najbolj me je presenetilo, da je med udeleženci veliko starejših žensk, ki si dajo na ta dan »duška »in se dejansko prepustijo »fantaziji«. Kaj takega pri nas enostavno ni mogoče doživeti! Ne predstavljam si, recimo moje mame….?! Ampak, to je Amerika in ljudje so zelo odprti in tudi zelooo »utrgani«!

Potovati z najstniškima fantoma, verjetno ni najlažja stvar na svetu. Ko je treba 'zaropotati', vzame vajeti v roke Frenk ali 'slišita' tudi mamo?

Fanta sta bila na splošno ''supe''. Jaz sem se kar se da izogibala kakšnim nepotrebnim konfliktom (šole nismo omenjali,recimo…). Zaropotal pa je Frenk, ko je eden od sinov zaklenil ključe v avto (s katerim smo potovali ). V prvem trenutku je bila situacija videti precej »zakomplicirana«,vendar smo jo k sreči kar dobro odnesli. Nas je pa dogodek stal kakšno debelo uro nervoze in slabe volje.

Prve tri stvari, ki ste jih naredili, ko ste se vrnili domov?

Poklicala mamo, poklicala še prijateljico in šli smo na en dober dunajski zrezek v gostilno Šekoranja.

29. novembra bo Cankarjev dom "evrovizijsko obarvan". Kaj vam najprej pade na pamet, ko se spomnite na nastop na velikem evrovizijskem odru na Danskem, leta 2001?

Da bi želela to evrovizijsko vzdušje še enkrat podoživeti. In verjamem, da bo ta koncert dobra priložnost za to.

Kaj od tega, kar smo videli takrat, boste po 10. letih prenesli na oder Gallusove dvorane, kaj spremenili in kaj dodali?

Takrat sem imela priložnost zapeti samo Energy,na tem koncertu pa bom v družbi Simfoničnega orkestra RTV SLO, moje spremljevalne skupine in gostji Darjo Švajger in Majo Keuc zapela čez dvajset skladb. Skladbe bodo seveda evrovizijsko obarvane. Izbrala sem jih malo po obdobjih, kakšna bo tudi iz 60-ih, pa vse do evrovizijskih uspešnic tja do leta 2004.

Omenili ste gostji Darjo Švajger in Majo Keuc. Lahko pričakujemo kakšen trio?

Nekaj pa moramo pustiti tudi za presenečenje, se vam ne zdi?

Česa se vi osebno najbolj veselite, da nam boste pokazali 29. novembra?

Kaj posebno novega ne bom pokazala, kajti moja publika, ki bo ta večer z mano ve, kaj lahko od mene pričakuje. Predvsem predano petje in mogoče kakšno prijetno presenečenje ... Želim si, da bi se vsi skupaj prišli sprostiti, zabavati , ne pa iskati napake in spodrsljaje(kar se pri nas pogosto dogaja)kajti, kaj pa je glasba drugega kot nekaj kar nas povezuje in nam pomaga za trenutek odplavati in pozabiti na vsakdanje skrbi!?

Vaš mož Frenk je vedno ob vaši strani. Bi si sploh predstavljali izpeljati recimo takšen koncert brez njega?

Težko! Zamisli in ideje so sicer v večini moje, pri realizaciji pa on odigra pomembno vlogo.

A poslovno sodelovanje pripelje tudi do različnih mnenj, razhajanj … se doma večkrat kregata zaradi "razmetanih nogavic" ali zaradi kakšnih poslovnih potez?

Pri poslovnih potezah in sodelovanju se zelo ujemava. Ja, največkrat se skregava zaradi "razmetanih nogavic" ali kakšne podobne malenkosti, a to predvsem takrat, ko sva v 'pogonu' in se nimava časa ustaviti in spočiti. Takrat je človek utrujen in takrat največkrat pride do kakšnega konflikta. Vendar se ne ustavljava na tej točki. Spore hitro rešiva in ne gojiva zamer. To je najpomembneje.

Se znate razvajati? Kaj si radi privoščite za svojo dušo in telo?

Redno sem telesno aktivna, dokaj redno si privoščim masažo, zelo mi ugaja savna; obiski pri frizerju in kozmetičarki pa so tako ali tako nujni. Tudi ta čas izkoristim, da se sprostim, če ne drugače si takrat privoščim "babji klepet".

Tega bo zdaj pred velikim koncertom gotovo manj. Organizacija takega dogodka gotovo terja tudi davek stresa. Kako se spopadate s stresom?

Na srečo imam kar dobro kondicijo, tako fizično, kot tudi psihično. Pa vendar se v obdobju priprav zgodijo vedno kakšna presenečenja. Vedno grem skozi faze navdušenja, pričakovanja, razočaranja, smeha, joka ,adrenalina in neprespanih noči. Brez tega skoraj ne gre. Običajno se na koncu vse dobro izteče. Upam,da bo tudi tokrat tako!

Sta tudi Gašper in Matevž kako vključena v priprave na koncert?

Slabe tri tedne bosta morala biti malo bolj samostojna, ker se bosta s starši manj videvala. ..Sicer pa ju ne obremenjujeva s pripravami na koncert. Ta bo na torek, tako da ne vem, če bosta sploh prisotna ,ker je naslednji dan šola … čeprav mislim,da ga ne bosta hotela zamuditi.

Komu ste zaupali stilsko podobo na odru?

Za pomoč pri stilski podobi mi na večjih koncertih navadno pomaga Sašo Radovič in tudi tokrat je tako. Z njim se odločiva,kdo bo izdelal kreacije. Tokrat bo to Akultura(Alenka Globočnik) in Urška Drofenik. Za make up in frizuro pa bo poskrbela Špela Veble.

S čim imate trenutno največ dela?

Verjeli ali ne, z intervjuji…

Nam zaupate nekaj evrovizijskih hitov, ki jih bomo lahko v Cankarjevem domu slišali v vaši preobleki?

Waterloo, Ein bischen frieden, Love shine the light, Molitva ,Rock me,baby… Energy,seveda..

Kako bi zvenelo vaše osebno povabilo na koncert za vse bralce?

Mislim, da se obeta en prijeten, sproščen večer, poln nostalgije in zabave. Tisti, ki mi verjamete, boste tako ali tako 29.11. ob 20h v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Tisti , ki mi ne verjamete, pa pridite in se prepričajte! Veselim se druženja z vami! Pa še to;ne pozabite prinesti s seboj veliko POZITIVNE ENERGIJE!!!