Urednik časnika Finance, ki skupaj z ljubljansko ekonomsko fakulteto organizira Poslovno konferenco Portorož, v okviru katere je bila podeljena nagrada, je še zapisal, da sta bila Boscarolovo stremljenje in uresničevanje sanj vsakega dečka verjetno ključna za njegov uspeh.

Kot je znano, je Pipistrel že trikrat zmagal na tekmovanjih Nase za letalo prihodnosti. Prvi nagradi sta bili za dosežke pri malih osebnih letalih, zadnja, ki je naletela na velik odmev tudi v tujini, pa je bila za tehnološki preboj pri električnih letalih.

Časnik Finance nagrado za izjemne dosežke v gospodarstvu podeljuje tistim posameznikom in organizacijam, ki ključno prispevajo h gospodarskemu razvoju in povečevanju družbene blaginje. Gre za dosežke na področju znanstvenoraziskovalnega dela, izobraževanja in vzgoje, publicistike, za dosežke na področju menedžmenta, tehnološkega razvoja in političnega dela, ki vnašajo v slovenski gospodarski prostor novo kakovost, povečujejo gospodarsko rast in zmanjšujejo negotovost med gospodarskimi subjekti.