Koncert sta uvedla virtuoza na violončelih, Luka Šulić in Stjepan Hauser, ki zvezdnika spremljata na celotni svetovni turneji. Odigrala sta priredbo pesmi Michaela Jacksona "Smooth Criminal" ter zasedb U2 "With or Without You" in Nirvane "Smells Like Teen Spirit". Občinstvo je bilo več kot pripravljeno, da pobudo prevzame glavna zvezda večera.

Dobro razpoloženi Elton John je set začel živahno, s pesmijo "Saturday Night's Alright for Fighting", ki ji je sledila "I'm Still Standing". Za ljubljanski koncert si je nadel črn suknjič in rdečo srajco, niso umanjkala niti zanj značilna očala, tokrat so bila precej nevpadljiva - sončna z rdečimi stekli.

Tudi v nadaljevanju koncerta je bil radodaren s svojimi največjimi uspešnicami, med njimi so bile "Goodbye Yellow Brick Road", "Rocket Man", "Sacrifice", "Don't Let the Sun Go Down on Me", "Sorry Seems To Be The Hardest Word" in neizbežna balada "Candle in the Wind" iz leta 1973, ki jo je, kot mnoge druge pesmi, napisal z dolgoletnim sodelavcem, tekstopiscem Berniejem Taupinom.

"Candle in the Wind" se je kot single prodal v več kot 33 milijonih izvodov. Elton John (1947) je sicer prodal več kot 250 milijonov albumov in tako predstavlja enega izmed petih najuspešnejših glasbenikov - pred njim so le Madonna, Michael Jackson, Elvis Presley in The Beatles na prvem mestu.

S pesmijo "Levon" je upravičil status izjemnega pianista, "Holiday Inn" je posvetil hotelom v ZDA, ki so "vsi enaki", balado "Tiny Dancer" pa kar sebi. Med koncertom se je večkrat priklonil navdušenemu občinstvu in izrazil hvaležnost za izjemen sprejem, tudi za dvojec za violončelih, ki ga je spremljal med koncertom.

Predstavil je še nekaj novih skladb: "Gone To Siloh", ki govori o ameriški državljanski vojni, ter "Hey Ahab" in "Monkey Suit" z albuma The Union, ki ga je oktobra lani izdal skupaj z ameriškim glasbenikom Leonom Russellom.

Prvič se je z odra poslovil s prav tako živahno "Crocodile Rock" in dvignil dvorano na noge. V dodatku je izvedel še eno izmed svojih prvih uspešnic, "Your Song" iz leta 1970, ter "Circle Of Life". Po nastopu v Ljubljani bo Elton John gostoval v Moskvi, nato pa bo sledil še azijski, avstralski in ameriški del turneje.