Gre za zgodbo o času in generaciji, ki je preživela razpad države in spremembo sistema vrednot, toda ostala zvesta sama sebi. V filmu je predstavljenih več kot sto osebnosti, ki so zaznamovale tisti čas, med njimi številni glasbeniki, politiki, umetniki in novinarji, pa tudi neznani ljudje, ki izrišejo emocionalni zemljevid neke preteklosti.

Žurnal24 piše, da se bo slovenske premiere udeležil le vodja zasedbe Saša Lošić, saj ostali člani ansambla trenutno v studiu končujejo novi album. Sicer pa, tako brezplačnik, organizatorji festivala pričakujejo prihod številnih akterjev omenjenega filma, med drugim so udeležbo napovedali Milan Kučan, Branko Đurić, Robert Pešut - Magnifico, Marcel Stefančič, Robert Botteri, Vito Taufer, Jani Novak (Laibach) in Roman Uranjek (Irwin), ki so s sodelovanjem zaznamovali film.

Film je ustvaril atmosfero, ki sem jo občutil v zgodnjih 80. letih, je za brezplačnik povedal Lošić.
Film je na 17. sarajevskem filmskem festivalu dosegel rekordno gledanost z več kot deset tisoč gledalci, na nedavnem zagrebškem filmskem festivalu pa so organizatorji v program uvrstili še dodatne tri projekcije, da so zadostili zanimanju občinstva. Po slovenski premieri na Liffu bo Okreter na ogled še dvakrat, jutri ob 21.15 v Kinu Šiška in v nedeljo ob 17. uri v Cankarjevem domu, nato pa ga bodo najverjetneje uvrstili na na redni spored.