Zavod za turizem Kranj je za letošnjo dvodnevno prireditev na več kot 1.300 metrih rovov pod mestom zbral 47 vinarjev iz skoraj vseh vinskih pokrajin Slovenije. Prvič jih bo moč obiskati danes od 15. do 19. ure, drugič pa v soboto, 12. novembra, od 13. do 19. ure. Ob nakupu vstopnice bo vsak polnoletni obiskovalec prejel degustacijski kozarec z nosilno vrečko, sama degustacija pa bo po zadnjem vstopu oba dneva potekala še vse do 21. ure.

V rovih bo poleg degustacije vin poskrbljeno tudi za za kulinariko, saj bo moč okušati sire, suhe mesnine, kranjske klobase, pecivo in kruh, za posebne dobrote pa bodo poskrbeli Rokovnači iz Besnice. Glasbeno vzdušje bo oba dneva med 16. in 19. uro pričarala skupina Beer Belly Band, Vinsko pot pa bosta obiskali tudi vinski kraljici: danes prva vinska kraljica Slovenske Istre Elizabet Bordon, v soboto pa vinska kraljica Slovenske Istre za leto 2012.

Prireditev po besedah Sreča Štagarja iz Zavoda za turizem Kranj vsako leto v dveh dneh obišče okrog 1.500 ljudi, med njimi tudi kar nekaj tujcev. Zaradi varnosti in dobrega počutja obiskovalcev je obisk rovov namreč omejen na okrog 150 na uro.

Rove pod starim Kranjem so odprli septembra 2007, od takrat pa si jih je ogledalo že več kot 30.000 obiskovalcev. Rovi so sicer prejeli srebrnega Sejalca za leto 2009, priznanje Slovenske turistične organizacije za ustvarjalne in inovativne dosežke v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.