Identiteta umrlega kaskaderja ni znana, nesreča pa se je zgodila med snemanjem prizora z eksplozijo pri bolgarskem jezu Ognyanovo. Drugega kaskaderja so odpeljali v bolnišnico, kjer je prestal operacijo, zdaj pa je v kritičnem stanju.

Policija je po četrtkovi nesreči, ki se je zgodila kakšnih petnajst kilometrov iz bolgarske prestolnice Sofije, sprožila preiskavo. "Z ogromnim obžalovanjem potrjujemo to žalostno nesrečo," je v izjavi za javnost sporočila produkcijska hiša Nu Image/Millenium Films. "Naša srca so pri družini in vseh tistih, ki jih je ta nesreča prizadela. Ustvarjalci filma tesno sodelujejo z oblastmi in pomagajo pri preiskavi nesreče."

Tragedija se je zgodila med snemanjem eksplozije na napihljivem čolnu ob jezu Ognyanovo. Sylvester Stallone, ki je režiral prvi del filma Plačanci (The Expendables) in je producent nadaljevanja, v času nesreče ni bil prisoten, temveč je snemal prizor na drugi lokaciji.

V Plačancih 2 nastopajo zvezdniki akcijskih filmov, že omenjeni Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Jet Li, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme in Dolph Lundgren.