V novem romanu kot glavni lik nastopi Danny Torrace, sin glavnega protagonista Jacka v Sijaju, tokrat pa je že odrasel moški. V nadaljevanju je star 40 let, zaposlen pa je v hospicu v New Yorku, poroča CNN. Torrace ima posebne moči, s pomočjo katerih lahko bolnike, ki so na robu smrti, v smrt posppremi brez bolečine.

Stephen King je na univerzi George Mason prebral nekaj odlomkov iz knjige "Dr. Sleep“. "Vedno sem se spraševal, kaj se je zgodilo z otrokom,“ je povedal množici, ki se je zbrala, da bi poslušala mojstra pisane besede.

"Mnogi me sprašujejo, ali si ideje zapisujem v beležnico. Ne, si jih ne. Če nimaš zapiskov, se pripeti nekakšen darwinov proces in slabe ideje kar izginejo, dobre in pomembne pa ostanejo. Dolgo časa sem se spraševal, kaj se je po koncu knjige dogajalo z Dannyjem Torrancem. Kam je odšel po tako grozljivi izkušnji? Počasi je nato začela nastajati ta zgodba.“

Dodal je, da roman še ni končan, a je vendarle lahko prebral nekaj izsekov.

The Shinning je tretji roman Stephena Kinga, ki je izšel leta 1977. Bil je prva njegova uspešnica, zaradi česar so leta 1980 po njeni predlogi posneli film pod režisersko taktirko Stanleyja Kubricka, v glavni vlogi Jacka Torranca pa je nastopil odlični Jack Nicholson.

Jack Nicholson v vlogi Jacka Torranca. (Foto: splet)